CONScience 2016

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, aflat la aniversarea a 80 de ani de existenţă, are bucuria de a organiza şi în acest an Conferinţa de conservare-restaurare „Doina Darvaş”, ediţia a X-a, cu tema Recuperarea patrimoniului material şi imaterial - atitudini de conservare şi restaurare, reunind specialişti în domeniul cercetării, conservării şi restaurării patrimoniului.

            Cunoscând importanţa pe care aţi acordat-o întotdeauna patrimoniului în respectul principiilor conservării ştiinţifice, vă invităm să participaţi la acest eveniment dedicat domeniului cu o lucrare de specialitate.

            Conferinţa din acest an, cu acronimul CONScience 2016, se va desfăşura în perioada 2-4 noiembrie şi va avea următoarele secţiuni:

  1. Cercetarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului mobil
  2. Cercetarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului imobil.

Şi în acest an lucrările conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare-restaurare RESTITUTIO, volumul 10, în urma unui proces de selecţie al comitetului ştiinţific al conferinţei. Astfel, lucrările cu care veţi participa vor fi redactate în română şi engleză şi vor fi transmise electronic cu respectarea strictă a următoarele caracteristici: Times New Roman, font size 12, 1 rând, maxim 6 pagini, însoţite de un număr de 8 imagini.

            Vă rugăm până în data de 27 iunie să completaţi şi să trimiteţi formularul de înscriere şi rezumatul în română şi engleză, iar textul complet în română şi engleză să fie transmis până în data de 25 iulie.

            Informaţii suplimentare despre CONScience 2016 veţi putea găsi în curând pe site-ul muzeului, www.muzeul-satului.ro.

 

FORMULAR DE INSCRIERE

 

Pentru autorii ale căror lucrări au fost acceptate pentru publicare/susţinere, cazarea este asigurată la Euro Hotels International Gara de Nord, str. Gheorghe Polizu nr. 4 (http://www.euro-hotels.ro/gara-de-nord/):